Marka Yönetimi

Marka Yönetimi

1a)Marka yönetimi geniş bir alandır.Bu durumun yanısıra çok sıradışı başlıkları içerir. Yol alınacak konu başlıkları dikkatle izlenerek, içerikleri özenle ele alınmalıdır. Tasarbank ailesi olarak bu temel argüman çerçevesinde eylem birliği sağlamak en temel husus olduğu kanaatindeyiz.

1b)Velkem ailesi olarak oluşturduğumuz markanın kapsadığı alan,oldukça geniş bir sahayı içerir.Bu saha içinde markamızın yaslanmış olduğu temel taşların her birinin iyi idare edilmekte ve koordinasyonu eksiksiz sağlanmaya özen gösterilmektedir.Dolayısıyla markamızın temel dinamikleri arasında ortaya konulan bütünlük noktasında,ilerleme kayıt edilebilmektedir.


2-a)Marka Yönetimi,Statik değil dinamik olmayı gerektiren bir durumdur. Tasarbank ailesi olarak,ancak devingen kendini yenileyen yapıların markalarını ve buna bağlı konumlarını koruyabileceğine inanmaktayız. 
  Öte yandan Tasarbank ailesi olarak; kaliteden taviz vermeyen, niteliği yüksek ürünlerin ortaya konması gerektiği kanaati taşımaktayız. 
  
Çünkü gerek sunulan hizmetler de gerekse üretilen mallarda kalite ön koşul olup;Markaların varlığını sürdürmeleri bulundukları yerleri korumaları,ancak bu esaslara bağlıdır.Konu edilen temel argümanlardan taviz verilmesi durumunda sektörde ayakta kalmanın mümkün olmadığı hususu tartışmasız bir gerçektir.
  
Dolayısıyla Tasarbank ailesi Mevzu edilen konuları bütün yalınlığı ile ortaya koyan ve bunu hayata uyarlayabilen yapının adıdır.


2-b) Velkem markasının bilinir olması, sektörde önemli bir yer işgal etmesi, değişen koşullara ayak uydurmasından kaynaklanmaktadır.Öte yandan Markaların varlığını sürdürebilmeleri, deyişen piyasa şartlarının iyi analiz edilmesiyle yakından ilgilidir. Velkem bu manada  ehil kadrolarla hareket etmektedir.Zira hızla değişen Dünya koşulları düşündüğünde değişen şartların sonuçlarının iyi analiz edilmesi  gerektiği fikrindeyiz. Bu noktada Velkem ailesi,sektörde kendisiyle birlikte yol almakta olan  firmalara mihmandarlık yapmaktadır.Markaların ayakta kalabilmeleri sadece şartlara uyum sağlamakla mümkün olmayıp aynı zamanda, gelecekte hangi koşulların ortaya çıkacağını da görebilmekle yakından ilgilidir.   
 
3a) Tasarbank ailesi olarak bilginin gücüne güvenen,fikrin önemine inanan ve ancak fikirlerle yol alınabileceğini düşünen,
 bir kuruluşuz.

Zira sektörde daha iyi nasıl olunabilir yada markamızı daha yukarılara nasıl tırmandırabiliriz,bu hususlar ancak nitelikli fikirlerle sağlanabilir. Dolayısıyla ince fikirli düşünce sistematiği içinde içinde en iyinin  yakalanabileceği kanısını taşımaktayız. 

Bu sistematiği tasarbank ailesi olarak yansıta bilmekteyiz. Bu bağlamda yeni bir olgu ortaya koyma, insanın iç Dünyasına hitap etmekle mümkün olabileceği düşüncesindeyiz.Zira markayı ayakta tutmak etki oluşturmakla mümkün olabilecek bir kavramdır.
 
Bu noktada Tasarbank olarak insanların içindeki naifliğe kulak vermekteyiz. Gerçekte küçük bir dokunuş,insanlar da önemli pozitif etkiler ortaya çıkarır.Bu düşünceden hareketle tasarbank ailesinin markalaşma konusunda  esin kaynaklarında biride sanattır.

3-b) Velkem ailesi olarak, bilgiye dayalı zihin fırtınalarıyla,  markaların sektörde varlığın korunabileceği düşüncesindeyiz. Zira ortaya konacak parlak fikirler,markaların yolunu aydınlatan fenerlerdir.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağı düşünen bir yapıyız.Bilgi; kanımızca en temel enstrümandır ve bilginin güç olduğunu düşünmekteyiz. 

Velkem ailesin başarısı bütün eylemlerini bilgi temelinde kurgulamasından kaynaklanmaktadır. Yaşamakta olduğumuz çağda bir noktaya odaklanmak  marka başarısı için yeterli değildir. Sonuç alabilmek için mutlaka çok kapsamlı düşünülmesi gerekmektedir. 

   Dolayısıyla marka başarısı için farklı sahalarda yürütülen bilgiye dayalı çalışmalar gerekmektedir. Velkem ailesi olarak biz bu türden çalışmaya inanan kaliteli markaların ancak bilgiye dayalı işbirlikleriyle, doğru adımlar atabileceğine inanan bir kuruluşuz. 

  En az bilgi kadar önemli olan bir diğer konu ise sanattır.  Velkem'in marka başarısının altında yatan en temel husussa insanların duygularına seslenebilmek tir.Duygu insanların özel yanlarıdır ve bu özel yanlara özen gösterip,özenli davrandığımız sürece Marka başarısı kaçınılmazdır. 

  Velkem sektörde önemli markalar arasında yer almasının nedenlerinden bir tanesi de bu husustur. Bu eylem biçimine sanatsal hassasiyet de diye biliriz.Hassas bakış açısı,insanların ruh bütünlüğünü hitap edebilme Velkem ailesinin izlediği yollardan biridir. 

4-a) Tasarbank ailesi olarak başarısından sorumlu olduğumuz, tüm markalarla etkin biçimde ilgilenmekteyiz.Markalara başarıyı yakalatmak ve bu durumu sürdürmeyi sağlamayı amaçlamış, dolayısıyla bu mantık üzerinde hareket etmekteyiz. 
   Marka yönetimi demek;markanın her şeyinden sorumlu olmak anlamını taşımaktır.Zira başarılı bir marka bütün argümanların belirli bir ahenk içinde çalışmasıyla mümkündür. Bütün bu dengeleri doğru şekilde kurgulamak belirli bir dengeyle hareket ettirmek markanın başarısını belirler. 

  Tasarbank  ailesi olarak  markayı egemen kılmak için konu edilen temel dinamiklere hassasiyet gösterilmesi gerektiği kanaatindeyiz.  Marka demek fark edilen demektir. 

  Bir markanın yeterice fark edilebilmesi de ancak onunla  titizlik düzeyinde ilgilenilmesiyle mümkündür.Bu ifadeden hareketle Tasarbak ailesi bu olguyu kendisine amaç edinmiş bir yapıdır.

4-b) Velkem ailesi olarak,Markayı marka yapan temel enstrümanın, bilinirlik olduğu kanısındayız. Bilinirlik hususu bir firmanın ilgilenmekte olduğu alanlara gerektiği biçimde ilgi göstermesiyle  doğrudan ilgili bir durumdur. 

Velkem grubuna bağlı her alanla, yakından ilgilenip, her alanı mükemmel işleyen  bir yapı haline getirmeyi hedeflemiş bir kuruluşuz. Zira bu durumu bir makinenin çarklarına benzetebiliriz.Makinenin doğru çalışabilmesi için her parçanın doğru hareket etmesi gerekir.

Doğru çalışma belirli ahenk de çalışmayı demektir.Bu uyumlu çalışma icra edilemezse marka başarısından söz edilemez. 

Velkemin başarısı yukarıda ifade etmeye çalıştığımız,yapı taşlarının tam doğru olarak sahada yer almasıyla mümkün olmuştur.   

5-a) Tasarbank ailesi olarak marka ifadesinin karşılığının  o marka için kullanıcılarının hissettiklerinin bütününü olarak düşünmekteyiz. Söylediğimizi detaylandıracak olursak,bir markanın yatırımları ve ürettiğinin niteliği, kuşkusuz çok önemlidir.

Dolayısıyla bu olgu parasal olarak belirli bir tutara karşılık gelir.Ancak markalaşma hususunda nitelikli ürünler ortaya koymak ve sonuç alma açısından yeterli değildir. 

Markalaşmak yani tanınır olmak ancak etkili reklamlarla mümkündür. Zira insanların zihninde algı oluşturmanız gerekli. Bu durumda mutlaka reklam yoluyla yaşama geçirilebilir. Reklamla birlikte ürünün özgün olması,nitelikli olması gibi diğer detaylar kuşku yok ki reklamla birlikte markayı daha görünür kılacaktır.

Bir ürününün marka değeri demek ona yüklenen duygudur. Örneğin Toyota'yı ele alalım Mal varlıkları yatırımları belirli bir tutara karşılık gelmektedir. Ancak piyasa değeri bu yatırımlarının çok üzerindedir. Aradaki fark ise kullanıcılarının Toyata'ya yüklemiş olduğu güven duygusundan kaynaklanmaktadır. 

Tasarbank olarak çağın koşullarının bu  çerçevede şekillendiği kanısı taşımaktayız. Dolayısıyla da  yukarıda ifade etmiş olduğumuz biçimiyle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

5-b) Velkem olarak markanın  tüketici üzerinde bırakmış olduğu etkinin markanın gerçek değerini  belirlediğini düşünüyoruz. 

Bir marka ne kadar  iyi nitelikli özgün ürünler ortaya koyarsa koysun bilinir olabilmesi için reklam yapmadan sonuç elde edilemeyeceğini düşünmekteyiz. 

Dolayısıyla velkem olarak, ürünün nitelikli olduğu hususunu zihinlere yerleştirmek gerektiği, bunun da ancak reklamla gerçekleştirilebileceğini düşünüyoruz. 

Ortaya koyduğumuz kaliteli sıradışı olgunun farkındalık kazanabilmesi ve ilişki kurduğumuz insanlarla duygusal bağ oluşturabilmenin yolunun reklam olduğu kanaatini taşımaktayız.

6-a) Tasarbank olarak; Markanın doğru yönetilmesi gerektiği bu bağlamda tüketicinin hisleri ile doğru bir tutulum yapılması gerektiğini düşünmekteyiz.

Müşteriyle kurulan temaslarda samimiyet,içtenlik marka  bağlılığını artıran argümanlardır. Ürününü sunumu ise başlı başına markanın yol almasında önemli bir parametredir. Sunumda naif ve bilgiye dayalı yaklaşım olumlu sonuç alınmasında önemli bir argüman olduğu kanısı Tasarbank ailesinde hakim görüştür.

6-b) Velkem markası olarak; varlığımızın hissedilmesini ehil ellerde olmamızla ilgilidir.Çünkü markanın doğru yönetilmesi başarıyı sağlayabilmede önemli bir olgudur. 

 Velkem'in iletişim sırasında uygulamakta olduğu metotlarda üzerin de ayrıca durulması gerekli hususlardır. Müşteriyle temasta sosyal zekanın ön planda olması gerektiği, bu ifadeden hareketle, temas sırasında donanımlı olmanın genel kural  olduğu yatsınamaz bir geçektir. 

Bu ifadeden hareketle nazik bir dil, naif bir vücut dili,markanın kullanıcısıyla bütünleşmesi noktasında içselleştirilmesi gereken argümanlardır. 

Velkem ailesi olarak sözünü etmiş olduğumuz düzlemde ilerlemiş olmanın bizlere çok şey kattığını söylemeliyiz.

7-a) Tasarbank olarak, markalaşmanın bir çok tanıtım alternatifini birlikte yürütmekle mümkün olduğuna inanıyoruz.Yeni satış kanalları oluşturma ,promosyon,reklam v.b yolların .  belirli bir denge üzerinde hareket ettirilerek yol alınabileceğini düşünüyoruz. Tasarbank ailesi olarak, bu yöneteme "bütüncül pazarlama takdiği" diyoruz. Bu yöntemin rakiplerinizin önünde yeralmanızı sağlayacak en önemli taktik olduğunu düşünüyoruz.
 
7-b) Velkem olarak birçok tanıtım biçimi kullanmaktayız.Dolayısıyla rakiplerimizin önünde yer almamızı sağlayan temel husus reklam başta olmak üzere promosyon, v.s hususları etkin biçimde kullana bilmemizden kaynaklanmakta. Tanıtım araçları etkin  ve belirli bir dengede kullanılır ise ancak sonuç alınabileceği hususu Velkem ailesin de yerleşik bir düşüce biçimidir.

Diğer Yazılar

Nitelikli Ürün, Övünç Duyulacak Performans

Nitelikli Ürün, Övünç Duyulacak Performans

Velkem Türk ticaret hayatına katkı sunmaya devam edecek Ulusal ve uluslararası düzeyde kaliteyi önde tutan Velkem sektördeki iddia…

Marka Yönetimi

Marka Yönetimi

Velkem ailesi olarak oluşturduğumuz markanın kapsadığı alan,oldukça geniş bir sahayı içerir.Bu saha içinde markamızın yaslanmış o…

Marka Yönetimi

Marka Yönetimi

1a)Marka yönetimi geniş bir alandır.Bu durumun yanısıra çok sıradışı başlıkları içerir. Yol alınacak konu başlıkları dikkatle izlen…

Akıllı ve esaslı okuma seçkisi

Akıllı ve esaslı okuma seçkisi

Öncelikle en saygın, ayrıcalıklı canlı insanız. Bizi farklı kıran duygularımız var. Kısacası ‘Düşündüğümüze gö…